Cum funcționează?

E marți seara. Frigiderul zumzăie încet în colț. În aer plutește acea întrebare prea bine cunoscută... 

,,Ce mâncăm în seara asta?’’

Presat de timp și foame, optezi pentru variantele obișnuite:

1.Un preparat simplu și monoton, care te lasă dorind ceva mai mult

2.Mâncare de la fast-food, grasă și scumpă, care îți epuizează energia (și contul bancar)

Dar dacă există și altă opțiune?

Ce-ar fi dacă ai putea savura mese delicioase hrănitoare fără stres?

Imaginează-ți că ți-e foame la ora 13:00 și prânzul tău e gata pregătit. Sau că  că intri în bucătărie la ora 18:00 știind că ai deja un avans în pregătirea cinei.

Meniul este stabilit, ingredientele sunt pregătite, și tot ce trebuie să faci este să aprinzi cuptorul.

Sună bine, nu-i așa? 


Fă cunoștință cu The Meal Plan

Un abonament magic la un serviciu online care să țină la distanță dezorganizarea alimentară.

Transform haosul culinar în armonie delicioasă printr-un meniu săptămânal, ca tu să te bucuri de mâncare sănătoasă fără să te simți copleșit și să stai prea mult în bucătărie.


Ce beneficii are The Meal Plan? 

🗒️ SCAPĂ DE AGITAȚIA MESELOR HAOTICE. 

Cumpărăturile sunt deja făcute, știi exact ce să gătești în fiecare seară și ingredientele tale sunt pregătite și așteaptă să fie folosite.

👩‍🍳 REDESCOPERĂ PLĂCEREA DE A GĂTI

Revigorează-ți entuziasmul pentru gătit cu rețete noi și tehnici care îți vor răsfăța papilele gustative și te vor motiva să gătești mese sănătoase acasă.

💰 REDU RISIPA DE MÂNCARE (ȘI CHELTUIELILE)

Fiecare meniu săptămânal este creat cu atenție pentru a folosi aceleași ingrediente în mai multe rețete, astfel încât să minimizezi risipa și să economisești bani.

🛒 OPTIMIZEAZĂ-ȚI CUMPĂRĂTURILE

Primești o listă de cumpărături bine structurată, cu care vei naviga prin supermarket eficient și care te va ajuta să îți optimizezi bugetul.

⌚ REVENDICĂ-ȚI TIMPUL PIERDUT

Cu mesele planificate și fără haos culinar vei avea mai multă energie și spațiu în viața ta pentru lucrurile care contează pentru tine.


Testează diferența

Poți încerca The Meal Plan fără riscuri, cu un trial gratuit de 14 zile. Dacă nu ți se potrivește sau nu îți simplifică rutina gătitului, pur și simplu anulează înainte ca abonamentul să devină activ!

Îți voi trimite un reminder cu câteva zile înainte de încheierea trialului, ca să fii liniștit. 


Iată ce primești în fiecare săptămână

Fiecare meal plan e gândit pentru 2 persoane și îți sugerează ce să mânânci de luni până vineri, cu opțiunea de a muta mesele între ele. Deci, nu este rigid ca alte planuri alimentare unde mănânci aceeași mâncare de trei ori pe zi timp de 6 zile la rând.

1. Meniu săptămânal

Fiecare săptămână include rețete pentru cum să pregătești (în avans sau nu):

 • câteva feluri de mic dejun, pentru 4 mic dejun-uri
 • câteva feluri de prânz, pentru 4 prânzuri (nu consumi neapărat resturile de la cină)
 • câteva feluri de cină, pentru 4 cine

Păstrăm vineri, sâmbătă și duminică complet deschise pentru tine să decizi ce să gătești (sau să nu gătești!).

2. Lista de cumpătături

Fiecare meniu săptămânal include o listă de cumpărături pe categorii alimentare ce cuprinde toate ingredientele pentru toate rețetele din meniul săptămânii, astfel încât nu va fi nevoie să pierzi timp pregătind una singur.

3. Instrucțiuni și pași de mini Meal Prep

Aloci 60-90 de minute din duminica ta pentru pregătiri și te vei bucura de ore întregi de timp liber pe tot parcursul săptămânii următoare. Îți spun ce componente să pregătești dinainte și ce legume să toci, astfel încât mesele tale din timpul săptămânii să fie rapide și fără efort.

**Extra: Scurtături și idei de mese de urgență

Când viața îți oferă surprize — sunt aici să te susțin. Fiecare plan de mese include o listă de sfaturi și scurtături pentru a face mesele și mai rapide. Plus, din când în când mai am idei salvatoare pentru mese de urgență sau gustări care sunt gata să îți simplifice existența în câteva minute.


Așa arată o săptămâna obișnuită:

JOI - Hello, Delicios! Verifică-ți emailul — meniul pentru săptămâna aceasta tocmai a aterizat.

SÂMBĂTĂ - Shopping time. Începe aventura în supermarket. Cu lista de cumpărături deja pregătită magic, vei fi ninja printre rafturi.

DUMINICĂ - Prep like a Pro. Pune mâna pe cuțit. Alocă 60-90 de minute să toci, să amesteci și să porționezi – consideră acesta ca preludiul spectacolului tău culinar.

ZILELE SĂPTĂMÂNII - Modul Chef activat. Și boom! Cina e pe masă. Cu tot arsenalul pregătit dinainte, să jonglezi cu mesele e ca un joc de copii. Poftă bună!


Transform haosul culinar în armonie delicioasă printr-un meniu săptămânal

-> Ia-ți adio de la stresul planificării meselor

Da, vreau

Întrebări frecvente

Cum știu dacă merită să mă abonez?

În cele din urmă, această evaluare îți aparține, dar am vrut să împărtășesc cele trei motive pentru care cred că valoarea depășește cu mult costul.

 1. Calitatea vieții tale se îmbunătățește. Utilizatorii meal planului mănâncă mese mai hrănitoare, reușesc să pună cina pe masă mai repede și sunt entuziasmați de gătitul meselor.
 2. Sunt 110% sigură că vei economisi bani. Dacă și o singură dată alegi să NU comanzi mâncare într- lună ca rezultat al meal plan-ului, ți-ai recuperat deja banii și chiar mai mult. Dacă comanzi mâncare de două sau trei ori mai puțin pe lună, ai deja un randament incredibil al investiției tale.
 3. E provocator pentru majoritatea bucătarilor casnici să își planifice singuri mesele. Pentru majoritatea săptămânilor din planul de mese, a trebuit să caut rețete noi care să completeze pe cele existente. A trebuit să mă asigur că mesele au ingrediente suprapuse și componente comune; fără ele, de fapt nu ai economisi deloc timp și ai avea pierderi când vine vorba de lista de cumpărături.

În final, doar tu poți determina dacă acest lucru se aliniază cu nevoile și obiectivele tale, dar sunt încrezătoare că pentru multe persoane, The Meal plan va fi un factor de schimbare în bine.

Ce e inclus în fiecare meal plan săptămânal?

Fiecare meal plan e gândit pentru 2 persoane și îți sugerează ce să mânânci de luni până vineri, cu opțiunea de a muta mesele între ele. Deci, nu este rigid ca alte planuri alimentare unde mănânci aceeași mâncare de trei ori pe zi timp de 6 zile la rând.

Fiecare săptămână include rețete pentru cum să pregătești (în avans sau nu):

 • 4 feluri de mic dejun, pentru 5 mic dejun-uri
 • 2-3 feluri de prânz, pentru 4 prânzuri (nu consumi resturile de la cină)
 • 4 feluri de cină, pentru 4 cine

Păstrăm vineri seara, sâmbătă și duminică complet deschise pentru tine să decizi ce să gătești (sau să nu gătești!).

Încearcă The Meal Plan gratuit aici și vei avea access la 2 meal plan-uri diferite timp de 14 zile ca să te convingi că ți se potrivește.

Cât timp e necesar pentru a pregăti o masă?

Dacă urmezi pașii de pregătire a meselor, vei petrece aproximativ 1.5-2 ore în bucătărie duminica, iar majoritatea cinelor rămase sunt gata în jurul a 30 de minute.

Bineînțeles, timpul de gătit va varia de la un bucătar la altul, în funcție de nivelul de experiență. Dar, cu cât gătești mai mult și cu cât cămara ta este mai bine pregătită, cu atât vei deveni mai simplu și mai rapid.

Mă va ajuta acest meniu să slăbesc?

Probabil că da, dar acest lucru va depinde doar de obiectivele tale și de tine. Meniurile săptămânale nu sunt concepute pentru pierderea în greutate, dar sunt concentrate ne crearea unor mese regulate, bogate în nutrienți care nu te vor lăsa dorind mai mult. Consumul unei diete echilibrate și nutritive, care îți oferă toți nutrienții necesari, este esențial în timpul procesului de slăbire, iar cu asta te va ajuta The Meal Plan.

În medie, meniul unei zile e gândit în jurul a 1500-1700 calorii, dar poate fi adaptat de tine în funcție de nevoile tale. Nr. de calorii necesare pentru a slăbi variază foarte mult de la persoană la persoană și depinde de mai mulți factori, inclusiv de vârstă, sex, greutate actuală, înălțime, nivelul de activitate fizică și obiectivele specifice de slăbire. Vei slabi doar dacă ești în deficit caloric față de rata ta metabolică bazală.

Voi avea nevoie de ingrediente speciale?

Încerc să mă limitez la ingrediente care sunt disponibile în magazine ca Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour etc. Astfel că, puține ingrediente îți vor fi ,,noi''. Ocazional, voi mai include câte un ingredient special când adaptez o rețeta din altă cultură, dar îți voi lăsa instrucțiuni cu privire la unde găsești acest ingredient sau cu ce să îl înlocuiești.

Cât va fi factura la cumpărături? Voi economisi bani?

Planul săptămânal nu e creat având în minte un buget specific, dar costul cumpărăturilor este ceva ce urmăresc, pentru că înțeleg dorința de echilibrul dintre a trăi sănătos și a nu cheltui o avere pe mâncare.

Probabil vei reuși să economisești din:

 1. Banii necheltuiți pe mâncare în oraș
 2. Utilizarea tuturor produselor alimentare cumpărate (fără risipă de produse proaspete!)
 3. Utilizarea produselor de sezon

Așteaptă-te să lași la cumpărături în jurul a 250-350 lei pentru un meal plan săptămânal de 2 adulți. În măsura în care e posibil, voi estima costurile unui plan săptămânal.

Pot păstra toate aceste rețete?

100%. Ai acces pe viață la toate rețetele care ajung în inboxul tău în timpul abonamentului. În plus, le vei găsi și pe The Meal Plan de sine stătătoare.

Rețetele sunt sănătoase?

Nu ar fi corect să definesc eu pentru tine ce înseamnă "sănătos" sau nu. Asta depinde de tine! Ce îți pot spune în schimb, e că o să ai parte de mese echilibrate din punct de vedere nutrițional. Ce înseamnă asta mai exact? Că sunt atentă la distribuția macronutrienților în meniul săptămânal. În medie, la nivelul unei săptămâni, te poți aștepta la:

 • Proteine (20-30%): Acest procentaj de proteine este suficient pentru majoritatea oamenilor, susținând repararea și creșterea țesuturilor, funcția imunitară și producția de hormoni și enzime. Este important ca sursele de proteine să fie variate, incluzând atât proteine animale (cum ar fi carne, pește, ouă), cât și vegetale (cum ar fi leguminoase, nuci, semințe).
 • Carbohidrați (40-50%): Acest nivel de carbohidrați oferă energia necesară activităților zilnice și funcționării creierului. Este crucial să se aleagă în mare parte carbohidrați complecși (cum ar fi cerealele integrale, legumele, fructele) în locul carbohidraților simpli și rafinați, deoarece aceștia din urmă pot duce la creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge și la probleme de sănătate pe termen lung.
 • Grăsimi (30%): Acest procentaj de grăsimi este în limita recomandărilor pentru a susține sănătatea inimii, dezvoltarea creierului și absorbția vitaminelor liposolubile. Este esențial să se pună accentul pe grăsimile sănătoase, cum ar fi cele mononesaturate și polinesaturate (găsite în uleiurile vegetale, nuci, semințe, pește gras), și să se limiteze grăsimile saturate și trans.

Este important de reținut că, în timp ce aceste procente pot fi un punct de plecare util pentru structurarea unui regim alimentar echilibrat, nevoile individuale pot varia. Prin urmare, poate fi util să lucrezi cu un nutriționist pentru a personaliza planul de alimentație în funcție obiectivele personale, inclusiv menținerea sau atingerea unei greutăți corporale, îmbunătățirea compoziției corporale și susținerea nivelurilor de energie.

Caloriile și macro-urile sunt incluse în rețete?

Nu. Pentru moment nu includ informațiile nutriționale pentru fiecare rețetă, deoarece acest lucru contravine filozofiei mele de alimentație intuitivă. Vreau ca The Meal Plan să ofere un spațiu sigur pentru cei care se recuperează din tulburări alimentare, iar includerea informațiilor despre calorii/macro-uri poate fi declanșatoare.

Ce fac dacă vreau să anulez?

Poți anula și te poți re-înscrie oricând conectându-te și gestionându-ți contul. Dar, odată ce anulezi, pierzi tot accesul la rețete și planurile de mese.

Ce fac dacă mai am întrebări?

Îmi scrii la ...

Sunt pregătită să îmi duc mesele la alt nivel

Da, vreau